TNA Taxi

4 redenen waarom je je autoruit moet vervangen bij een sterretje

Geplaatst op

Vaak blijven mensen met een sterretje in hun ruit nog lang doorrijden. Ze denken namelijk dat een sterretje in het ruit niet zo erg is, maar dit is het wel. Je kunt jezelf, de passangiers in jouw auto en andere weggebruikers in gevaar brengen. Redenen waarom je je autoruit moet vervangen bij een sterretje of een scheurtje: 

Afleiding

Je hebt het in de eerste instantie misschien niet door, maar een sterretje is je ruit zorgt voor de nodige afleiding. Onbewust trekt het sterretje in je ruit vaak je aandacht. Hierdoor ben je niet volledig gefocust op de weg en heb je net niet gezien dat er een kuiltje in de weg zat of een dier oversteekt. 

Het verzwakt het glas

Een sterretje of klein krasje in de ruit verzwakt het glas. Bij een botsing kan het glas makkelijker breken, omdat er eigenlijk al een soort beginnetje is gemaakt. Als het glas breekt brengt dit veel schade en mogelijk letsel met zich mee. Dit voorkom je graag, vervang je voorruit in Emmen

Frame voor het dak

Bij veel voertuigen dient het glas als een extra steun voor het frame van het dak. Bij een voorruit met een sterretje of krasje, is de kans groter dat er bij een ongeluk het dak kan neerstorten. Door je voorruit te vervangen herstel je niet alleen het glas, maar ook het frame van je auto. 

De airbag functie heeft geen functionaliteit meer

De airbag is niet voor niets als ‘functie’ in een auto bevestigd. Een airbag zorgt er namelijk voor dat je tijdens een klap met je auto – bijvoorbeeld tegen een andere auto – bescherming krijgt voor letselschade. Zo stoot je met je hoofd niet op (of door) het glas heen. Maar, als er een sterretje in het glas zit kan het zo zijn dat door de druk van de airbag het glas breekt. De airbag vangt dan wellicht nog je klap op, maar beschermt je niet tegen het glas dat rondvliegt.

Gerelateerde berichten

Over ons

De taxi branche is een belangrijk onderdeel van het transportlandschap en biedt een aantal voordelen ten opzichte van andere vormen van transport. We vertellen je graag meer.

Contactgegevens

Via info @ tnataxi.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden