TNA Taxi

Aan de slag met je Vespa scooter

Geplaatst op

Ga je binnenkort aan de slag met je Piaggio Vespa scooter? Regelmatig je scooter onderhouden zorgt voor de langste levensduur. Daarnaast zijn er ook genoeg mogelijkheden om je Vespa te personaliseren. Onderdelen en accessoires zijn eenvoudig online te bestellen. Haal alles wat je nodig hebt in huis om jouw scooter te repareren en te verbeteren. Lees onze onderhoudstips voor je Vespa.

Wanneer is het tijd voor onderhoud?

Het verschilt per persoon hoe snel je al onderhoud moet inplannen voor je scooter. Daarom is het goed om de kilometerteller in de gaten te houden. Het is aan te raden om na de aankoop de eerste check uit te voeren na de eerste 1000 kilometer. Als je dit om de 1000 kilometer en minstens een keer in het jaar inplant dan zit je goed. Zo zorg je ervoor dat je bij beginnende problemen er snel bij bent en heb je een kleinere kans dat je straks met flinke reparatiekosten zit.

Een nieuwe kleur voor je Vespa

De print van je scooter is een belangrijk stijl aspect. Is het tijd voor iets nieuws? Overweeg dan om je Vespa een nieuwe kleur te geven. Heb je een witte of zwarte Vespa? Ga dan voor de klassieke Italiaanse look door te kiezen voor dragon red. Je kunt zelf de scooter met verf spuiten. Maak hierbij gebruik van: 

  • Gespecialiseerd spuitlak
  • Schuurpapier
  • Ontvetmiddel
  • Tape
  • Grondlak

Start met het ontvetten van alle onderdelen. Ga vervolgens alle onderdelen langs met een schuurpapier. Daarna kan je alles af tapen en de grondlak erop doen en als dit droog is kan je vervolgens alles met verfspuiten naar je gewenste kleur.

Onderdelen bestellen en vervangen

Een scooter onderdeel kan je zelf vervangen. Mocht je niet handig zijn, dan kan je altijd naar een garage gaan om dit voor je uit te laten voeren. Als je zelf aan de slag gaat, bestel dan online al je Vespa onderdelen bij Piaggio Parts. Je vindt altijd wat je nodig hebt. Van nieuwe onderdelen tot accessoires. Zo eenvoudig is het om aan onderdelen te komen voor je Vespa scooter.

Gerelateerde berichten

Over ons

De taxi branche is een belangrijk onderdeel van het transportlandschap en biedt een aantal voordelen ten opzichte van andere vormen van transport. We vertellen je graag meer.

Contactgegevens

Via info @ tnataxi.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden