TNA Taxi

Automonteur worden, hoe doe je dat?

Geplaatst op

Auto’s zijn wonderbaarlijke machines. Door honderden onderdelen te combineren krijg je een machine die je overal heen brengt. Als automonteur heb je de kennis om deze machines te maken en te repareren, maar hoe wordt je een automonteur? In deze blog vertellen we je hoe belangrijk automonteurs zijn en hoe jij er eentje wordt.

Het belang van een automonteur

Automonteurs zijn continue bezig om auto’s beter te maken dan voorheen. Je moet kennis hebben van de hele machine om problemen op te speuren en op te lossen. Het is een erg leuk beroep, omdat elk merk net weer even anders is en je lekker met je handen bezig bent. Tegelijkertijd moet je goed nadenken wat je doet, zodat alles weer goed samenwerkt. Je moet bijvoorbeeld kennis hebben van de motor, maar ook van de gasveren die voor de suspensie zorgt. Kun jij een gasveer berekenen? Dan heb je een streepje voor, maar je kunt het ook aan de fabrikant of expert overlaten.

Formule 1

De absolute top en misschien wel droom van iedere monteur is om in de racewereld aan de slag te gaan. Formule 1 wagens zijn het snelste type auto op deze planeet. Die wagens zijn ware kunstwerken. Een automonteur in de formule 1 heeft de taak om auto’s die al niet normaal snel zijn nog sneller te maken.  Je werkt met een groot team samen en kunt jezelf echt onderscheiden als monteur. Sommige mensen denken dat Formule 1 een solo sport is, ze denken dat Max Verstappen er in zijn eentje voor staat. Niets is minder waar. De monteurs zorgen dat de racer zijn winst kan pakken. Alleen als team krijg je een overwinning.

Hoe wordt je een automonteur?

Om een automonteur te worden moet je een technische school volgen. Je kunt automonteur worden met een MBO-opleiding of door cursussen te volgen. We raden de opleiding aan, omdat je dan ook veel in de praktijk leert. Nadat je de opleiding hebt gevolgd ben je nog lang niet klaar. Elk jaar moet je cursussen blijven volgen om de nieuwste ontwikkelingen te begrijpen. De ontwikkeling van auto’s staat namelijk nooit stil. Nu komen er bijvoorbeeld steeds meer elektrische auto’s op de markt. Als daar iets stuk mee is, moet de automonteur wel een antwoord hebben. Een uitdagende baan dus die niet snel saai wordt.

Gerelateerde berichten

Over ons

De taxi branche is een belangrijk onderdeel van het transportlandschap en biedt een aantal voordelen ten opzichte van andere vormen van transport. We vertellen je graag meer.

Contactgegevens

Via info @ tnataxi.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden