TNA Taxi

De beste autorijden tips voor beginners

Geplaatst op

Beginnen met je autorijbewijs is een flinke uitdaging. De eerste les zal even wennen zijn. Waar je vaak in je leven op de bijrijdersstoel of achterin zat mag je nu achter het stuur zitten. We zetten in deze blog een aantal tips op een rijtje voor beginners. Zo helpen we je te focussen en te wennen aan autorijden. Op je eigen tempo kun je dan toewerken naar het behalen van je autorijexamen.

Leer de auto kennen

Je leert het beste autorijden door in dezelfde auto te blijven rijden. Het is vanzelfsprekend dat je dit bij elke rijschool doet. Het is goed om te weten dat elke nieuwe auto weer even wennen is. Dus ook na het behalen van je rijbewijs. In het begin leer je omgaan met de pedalen. Koppeling, rem en gaspedaal. Je zult ze nog vaak genoeg door elkaar halen. Probeer dit te houden als ABC of maak er een simpel ezelsbruggetje van: KRG. Kees rijdt graag.

Stel de auto af

Een van de eerste dingen die je leert is het goed afstellen van je stoel en spiegels. Neem hier rustig de tijd voor. Elke keer als iemand anders voor jou heeft gereden moet je dit dus weer opnieuw afstellen. Dit is namelijk voor een ieder persoonlijk. Wen op deze manier aan de auto. Je creëert hiermee rust door precies te weten waar je moet kijken tijdens het rijden.

Ga nooit met een verkeerde focus de weg op

Heb je een intensieve dag achter de rug of ben je nog bezig om dingen te verwerken? Maak voor het autorijden eerst je hoofd leeg en probeer de focus te vinden. Het is namelijk belangrijk tijdens het lessen en ook bij het hebben van een rijbewijs dat je mentaal er volledig bij bent. Autorijden onder spanning of slechte focus kan een grote invloed hebben op je rijgedrag. En juist in de auto moet je scherp zijn en een snelle reflex hebben.

Doe het rustig aan

We kunnen niet leren rennen als we nog niet weten hoe we moeten lopen. Dit geldt ook voor het autorijden. Maak niet direct het maximaal gebruik van het gasgeven, maar rij dus gewoon rustig. Zodra je meer gewend bent komt het maximaliseren van het gasgeven vanzelf wel. Door rustig aan te rijden en voor alles goed de tijd te nemen, leer je juist op een snelle manier de basisvaardigheden van het autorijden.

Ben je klaar om voor het eerst de weg op te gaan? Volg deze tips en behaal je rijbewijs bij Tiel.

Gerelateerde berichten

Over ons

De taxi branche is een belangrijk onderdeel van het transportlandschap en biedt een aantal voordelen ten opzichte van andere vormen van transport. We vertellen je graag meer.

Contactgegevens

Via info @ tnataxi.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden