TNA Taxi

De Maxzda RX-8: een begeerlijke sportwagen

Geplaatst op

De Mazda RX-8 is een onconventionele en toch begeerlijke sportwagen. Hij werd voor het eerst getoond in 2001 op de North American International Auto Show en werd gelanceerd in 2003. Hij heeft een ontwerp dat nog steeds fris en futuristisch aanvoelt. De RX-8 heeft een unieke 1.3liter rotatiemotor die een uitstekend stukje autotechniek is. Het is misschien niet zo zuinig, maar hij is wel erg licht en compact. De rotatiemotor is 1.3liter, maar levert een uitstekend vermogen en een hoog toerental. Het is een achterwiel aangedreven auto om lekker mee te rijden. Helaas is de Mazda in 2010 gestopt met de productie, omdat de CO2-uitstoot veel hoger was dan die van andere auto’s in deze klasse, zoals Audi TT en Nissan 370Z.

Het ontwerp van de Mazda RX-8

De Mazda RX-8 draait zeker enkele hoofden op de weg dankzij de futuristische vormgeving en het onmiskenbare uiterlijk. Mazda heeft hard gewerkt aan de detaillering van de RX-8. Het interieur is prachtig met een pianozwart dashboard en kuipstoelen die zeer accommoderend zijn. Het interieur is verrassend ruim en door de vierdubbele vormgeving is het zeer goed bereikbaar. De RX-8 staat vooral bekend om de unieke rotatiemotor die hoge toerentallen kan genereren en 231 pk terugbrengt. Hij is voorzien van een snel schakelende handgeschakelde zes versnellingsbak. De RX-8 heeft een geringe rolweerstand in scherpe bochten, wat resulteert in een geweldige bodyroll en een leuke rit.

De techniek

Stijve vering, achterwielaandrijving en directe stuurman zorgen voor een heerlijke rit op de weg. Het peilloze ontwerp van de RX-8 maakt hem niet minder veilig. Elektrische tractiecontrole en zij- en voorairbags zijn standaard op alle modellen aanwezig. De motor moet goed in de gaten worden gehouden en moet na 125.000 km goed worden onderhouden om de drukpunten van de zuigerrand te vervangen als deze de neiging hebben om te verslijten. Bovendien heeft de draaikrans ook dorst naar olie en als het grootste deel van de aandrijving in de stad is, verzamelt het roet en geeft het problemen bij het starten.

Ben je geïnteresseerd geraakt in deze of een andere Mazda? Neem dan contact op met Freeroad.

Gerelateerde berichten

Over ons

De taxi branche is een belangrijk onderdeel van het transportlandschap en biedt een aantal voordelen ten opzichte van andere vormen van transport. We vertellen je graag meer.

Contactgegevens

Via info @ tnataxi.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden