TNA Taxi

De voordelen van elektrische auto’s voor jou en het milieu

Geplaatst op

Je hebt het om je heen misschien al gezien: er rijden steeds meer elektrische auto’s op het Nederlandse wegennetwerk. Een van de bekendste elektrische auto pioniers is de Tesla die door verschillende subsidies al veelgezien is. Ook andere merken zien er de noodzaak van in en hebben al goedkopere alternatieven, zoals de Nissan Leaf. In dit blog lees je waarom ook jij de overstap dient te maken naar de elektrische auto.

Je stoot geen CO2-gassen uit

Een van de belangrijkste redenen om een elektrische auto te gaan rijden is dat je geen CO2-gassen meer uitstoot. Je ontziet het milieu daardoor van vervuilende uitlaatgassen. Het elektrische systeem drijft de motor aan die de wielen aandrijft, evenals alle bijbehorende elektrische onderdelen zoals verlichting en airconditioning. Zeker met het gat in de ozonlaag dat steeds groter wordt, help je hiermee de nieuwe generatie om ook in een fijne leefomgeving te laten leven.

Besparen op onderhoud

Elektrische auto’s hebben geen olieverversing en andere onderhoudsbenodigdheden nodig. Ze hebben ook aanzienlijk minder bewegende onderdelen dan auto’s met een motor, waardoor ze ook goedkoper te onderhouden zijn dan auto’s die op benzine of diesel rijden. Als er dan toch een onderdeel kapot is, dan kun je altijd nog voor gebruikte auto onderdelen kiezen. Op die manier ben je toch nog voordelig uit bij het repareren van je auto.

Geld besparen op brandstof

Nog een belangrijk voordeel van een elektrische auto is dat je geen brandstof meer hoeft te tanken. Met de onzekere olieprijs verzeker je je met een elektrische auto ook op langere termijn van een veel goedkopere ‘brandstof’. Verder hoef je hierdoor nooit meer onnodig bij de pomp te wachten, waardoor je ook nog eens tijd bespaart. Uiteraard geldt dit alleen als je thuis oplaadt, of bijvoorbeeld op je werk een vaste plek hebt.

Besparen door een lagere belasting

JE betaalt bij elektrische auto’s een veel lagere of soms zelfs geen belasting. Ook hierdoor bespaar je weer ten opzichte van een reguliere benzine- of dieselauto. Zeker in vergelijking met oudere dieselauto’s kan dit voordeel oplopen tot honderden euro’s per jaar.

Gerelateerde berichten

Over ons

De taxi branche is een belangrijk onderdeel van het transportlandschap en biedt een aantal voordelen ten opzichte van andere vormen van transport. We vertellen je graag meer.

Contactgegevens

Via info @ tnataxi.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden