TNA Taxi

Je droomauto laten importeren

Geplaatst op

Je droomauto uit een ander land laten importeren is tegenwoordig eenvoudiger dan ooit, maar wordt nog steeds niet veel gedaan. In deze blog beschrijven we waar je rekening mee moet houden als je een auto laat importeren uit een ander land. We kijken niet naar de Europese landen, maar kijken over het water. Europese auto’s importeren is namelijk niet zo spannend. Door de vrije handel en de vele opties voor transport is dat niet zo lastig. Grote kans ook dat de auto die je zoekt je ook gewoon in Nederland kunt vinden. Als voorbeeld nemen we het laten importeren van een auto uit Amerika.

Wat maakt het zo lastig?

Allereerst moet je weten dat er veel regels en wetten bestaan die het vrij lastig maken om bepaalde auto’s te importeren. Er is een reden dat de Ford Mustang zo ongekend populair is in Amerika en in Nederland nergens te zien is. Dit type auto kan namelijk niet voldoen aan de emissie-eisen en standaard van de Europese Unie. Volgens ons is de auto dus te schadelijk voor het milieu. Een andere reden dat er zo weinig particulier wordt geïmporteerd zijn de hoge kosten. Er zijn enkele kosten die bovenop de kosten van je aankoop komen. Ga je dus bijvoorbeeld een Mustang importeren, dan moet je niet alleen rekening houden met de aanschafprijs en transportkosten, maar ook met de importbelasting en douanerecht. Over het algemeen kost het transport van Amerika naar Nederland ongeveer 1000 dollar. Als je al die extra kosten bij elkaar optelt begrijp je al snel waarom veel mensen niet de moeite nemen om een auto te laten importeren.

Materialen

Een andere bijkomstigheid is dat alle onderdelen van jouw speciale auto ook alleen in Amerika worden gemaakt of verkocht. Heb je een specifiek Mustang onderdeel nodig? Dan moet je dat bestellen en heb je weer te maken met de importheffing en belasting. Voor het transport van auto-onderdelen raden we altijd aan om extra voorzichtig te zijn. Als je lang moet wachten op een onderdeel en hij komt stuk aan, dan ben je in de aap gelogeerd. Ga je zelf auto-onderdelen transporteren? Dan raden we het gebruik van stevige pallets aan. Gebruik bijvoorbeeld de palets van palletplaza.nl. Zo weet je dat jouw onderdelen stabiel van punt A naar B worden verhuisd.

Gerelateerde berichten

Over ons

De taxi branche is een belangrijk onderdeel van het transportlandschap en biedt een aantal voordelen ten opzichte van andere vormen van transport. We vertellen je graag meer.

Contactgegevens

Via info @ tnataxi.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden