TNA Taxi

Je hebt je eerste auto gekocht, wat nu?

Geplaatst op

Je eerste auto kopen is altijd een mooi moment, waardoor je een stuk mobieler en vrijer bent. Waar je voorheen op de fiets door de regen naar de voetbalvereniging moest, kun je nu gemakkelijk je eigen auto pakken. Veel mensen kiezen voor een occasion als eerste auto, omdat deze een stuk goedkoper zijn dan gloednieuwe auto’s. Zo kiezen velen voor bijvoorbeeld een Volkswagen Polo of Toyota Corolla occasion. Naast een gevoel van vrijheid en een relatief goedkope occasion komen er helaas wel extra vaste lasten kijken bij de aanschaf van een eigen auto. Bovendien is het onderhoud van een occasion zeer belangrijk om je eigen veiligheid te waarborgen. In dit blog geven we een overzicht van de belangrijkste factoren waar je rekening mee moet houden na de aankoop van je nieuwe auto.  

Apk-keuring

Voor veel occasions geldt dat er ieder jaar een apk-keuring, Algemene Periodieke Keuring, verplicht is. Deze keuring is verplicht gesteld om je eigen veiligheid en die van medeweggebruikers te waarborgen. Laat je jouw auto niet of te laat keuren, dan riskeer je de kans op een forse boete. Je kunt de apk-keuring bij vrijwel iedere garage laten uitvoeren. De auto wordt dan volledig gecontroleerd op de veiligheid, waarbij er eventuele reparaties aan het licht komen. De kosten die hieraan verbonden zijn, zijn voor eigen rekening. 

Grote beurt

Een grote onderhoudsbeurt is eveneens onderdeel van het onderhoud aan je auto. Tijdens deze beurt wordt de auto grondig gecontroleerd, zodat je na de controle weer veilig de weg op kunt. Sommige mensen twijfelen aan de grote beurt omdat deze niet verplicht is. Voor de kwaliteit en levensduur van de auto is het echter van groot belang dat deze controle wordt uitgevoerd. Zo voorkom je eventuele grote kostenposten wanneer bijvoorbeeld de gehele motor is vastgelopen of de versnellingsbak kapot is. 

Kleine beurt

Tijdens een kleine beurt wordt de auto ook gecontroleerd op de veiligheid. Deze beurt focust zich echter op de kleine onderdelen van de auto, zoals het peil van verschillende vloeistoffen, de remmen, verlichting en de kwaliteit van de autobanden. Zo worden ook vaak de filters van de auto vervangen. 

Belasting

Vanaf het moment dat je een eigen auto bezit, ben je verplicht om wegenbelasting te betalen. Dit geldt ook wanneer je zelf de weg niet op gaat. De wegenbelasting wordt door de overheid geïnd om onder andere de kwaliteit van het Nederlandse wegennetwerk te onderhouden. Naast de wegenbelasting, is het ook verplicht om je voertuig te verzekeren. Deze verzekering kun je afsluiten bij een verzekeraar naar keuze. De kosten hiervan zijn afhankelijk van het type auto dat je hebt gekocht.  

Gerelateerde berichten

Over ons

De taxi branche is een belangrijk onderdeel van het transportlandschap en biedt een aantal voordelen ten opzichte van andere vormen van transport. We vertellen je graag meer.

Contactgegevens

Via info @ tnataxi.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden