TNA Taxi

Met de auto op vakantie in het buitenland

Geplaatst op

Als je aan een vakantie denkt, dan denk je meestal aan een warm en zo ver mogelijk land met strand en cocktails! Maar men vergeet vaak dat Europa zelf ook al onwijs veel te bieden heeft en dat je het vaak al veel dichterbij kunt zoeken. Het is dan ook leuk om in plaats van een vliegtuig je reis te maken met de auto. We leggen je dan ook graag uit wat de voordelen hiervan zijn en wat een autorit nog zoveel leuker maakt voor je vakantie.

Voordelen van reizen met je eigen auto

Bagage

Allereerst hoef je je wat minder druk te maken over de bagage. Natuurlijk heeft een auto ook een max en moet je nog wel comfortabel in de auto kunnen zitten, maar je hebt niet het gezeur met bepaalde gewicht wat je mee mag nemen in een vliegtuig. Ook heb je de bagage veilig bij je en vermijd je de kans dat de koffer kwijt raakt.

Sfeer en rust

Het voordeel van reizen met je eigen auto is dat je geen lawaai hebt van anderen. Zoals een jankende baby achter je met een ouder die het maar laat gaan. Of iemand die steeds in je rug zit te duwen met zijn voeten. In je eigen auto heb je hier geen last van en heb je alles in eigen handen. Tevens kun je ook nog eens lekker je eigen muziek hardop luisteren en lekker  kletsen met je medepassagiers. Verder is het ook nog erg fijn om met een lange rit zo nu en dan even een dutje te kunnen doen, dit is dan ook vaak een probleem in het vliegtuig, omdat je altijd wel iemand in de ruimte hebt die je wakker houdt. In de auto kun je dan bijvoorbeeld ook lekker je eigen kussen meenemen en extra comfortabel zitten. Je brengt dus je eigen vakantie feestje mee en hebt geen last van anderen. Heerlijk begin van je vakantie toch!

Pitstop

Heb je honger, zin in koffie of moet je even je benen strekken? Het kan allemaal! Je bepaalt namelijk zelf hoelang je erover wilt rijden, wanneer je even wilt stoppen en je kunt ook nog eens langs mooie locaties even een kijkje nemen. Alle tijd op je eigen reis!

Belangrijke veiligheidstips voor onderweg

verzekering

nog niet verzekerd, of heb je alleen een basisverzekering? Dan is het wel verstandig om je auto snel te verzekeren of aan te vullen, zodat je eigen auto ook verzekerd is. Bij een basisverzekering is je eigen auto namelijk niet tegen schade verzekerd en kan dit voor veel frustratie en enorm veel kosten zorgen bij een ongeluk of pech. Kijk daarom altijd goed wat er in je verzekeringspakket zit zodat je met lange ritten altijd veilig de weg op kunt.

Reservewiel

Het is niet het meest voor de hand liggende item om mee te nemen als je de koffers en auto inpakt voor je vakantie. Maar het is toch wel erg belangrijk. Het kan namelijk iedereen weleens overkomen dat je een klapband krijgt. Aangezien het toch wat lastig is om precies een goede band te vinden die bij jouw auto past, is het maar handig om dit zelf alvast mee te nemen. Kun je zelf de band vervangen? Dat kan nog weleens lastig zijn. Maar er is vast altijd wel een garage of tankstation in de buurt die jou even een handje kan helpen. Doordat je de band zelf al bij de hand hebt scheelt het enorm veel tijd en zul je binnen een half uurtje weer lekker aan het toeren zijn op de weg.

Tanken

In het buitenland kan het nog weleens onduidelijk zijn welke benzine jij nodig hebt voor je auto, dit kan doordat het logo niet herkenbaar voor je is, maar ook omdat de tekst niet in jou taal staat. Ga dus goed na of kijk even op het internet welke benzine jij kunt gebruiken voor je auto in het buitenland.

Gerelateerde berichten

Over ons

De taxi branche is een belangrijk onderdeel van het transportlandschap en biedt een aantal voordelen ten opzichte van andere vormen van transport. We vertellen je graag meer.

Contactgegevens

Via info @ tnataxi.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden