TNA Taxi

Problemen onderweg? Met deze tips los je het zelf op

Geplaatst op

Een probleem onderweg zie je in de meeste gevallen niet aankomen. Het kan zomaar voorkomen dat je een lekke band krijgt, vast komt te zitten in een natte berm of dat je auto er zomaar mee op houdt.
In deze blog geven we je tips om weer de weg op te kunnen (het liefst zonder een hulpdienst zoals de ANWB in te schakelen). Lees gauw verder.

Vastzitten in de berm

Een autoband heeft grip nodig om weg te komen. Als het regent of heeft gesneeuwd, merk je al snel het verschil. Sta je bijvoorbeeld even geparkeerd in de berm, kom je vervolgens de weg niet meer op. Een belangrijke eerste tip is om zo rustig mogelijk proberen weg te rijden. Geef niet te snel extra gas, maar laat de band grip krijgen op de ondergrond. Als je een schakel auto hebt, is het verstandig om hem in zijn 2 of 3 te zetten en het dan nog een keer te proberen. Als je hem op een lagere versnelling hebt staan, spint je wiel minder snel weg en krijg je dus eerder grip. Lukt dit allemaal niet, dan raden we aan om een plankje of iets dergelijks te vinden om onder de wielen te leggen. Idealiter heb je een oprijplaat in de achterbak om deze situaties te voorkomen. Bij alurijplaten.nl koop je verschillende soorten oprijplaten, voor zowel professioneel als persoonlijk gebruik. Weet je van te voren al dat je in een natte ondergrond moet werken, dan is het essentieel dat je oprijplaten meeneemt. Het kan nooit kwaad om een reserve in je achterbak te hebben.

Een lekke band

Een lekke autoband komt niet zo vaak voor, omdat de banden van tegenwoordig extra goed beschermd zijn. Alleen de grote, scherpe voorwerpen krijgen het voor elkaar om je aan de kant te houden. Het is gevaarlijk om met een lekke band te rijden, omdat je dan minder controle hebt over je auto. We raden dan ook aan om altijd naar de kant te gaan. Rijd je toch door, dan kan de politie je een fikse boete geven. Een goede voorbereiding is de enige mogelijkheid om dit probleem zelf te verhelpen. Je hebt een reservewiel nodig en het benodigde gereedschap. Heb altijd een stevige krik en kruissleutel in de achterbak. Zorg vervolgens dat je auto op een egale ondergrond stilstaat en draai de wielmoeren alvast een beetje los. Plaats vervolgens de krik onder de auto en krik hem omhoog. Je kunt nu de band losdraaien en de reserveband plaatsen. Zo hoef je niet de ANWB te bellen en ben je binnen een half uurtje al weer op pad.

Gerelateerde berichten

Over ons

De taxi branche is een belangrijk onderdeel van het transportlandschap en biedt een aantal voordelen ten opzichte van andere vormen van transport. We vertellen je graag meer.

Contactgegevens

Via info @ tnataxi.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden