TNA Taxi

Reizen op vakantie: huurauto of taxi?

Geplaatst op

Als je binnen Europa op reis gaat en een stedentrip op het oog hebt, dan zul je natuurlijk veel moeten reizen om de gehele omgeving te kunnen zien. Het is niet ongebruikelijk voor mensen om een auto te huren zodat men niet te afhankelijk is van het openbaar vervoer of van taxi´s. Toch zijn er veel mensen die zich afvragen of het niet goedkoper is om overal met de taxi heen te gaan dan met een huurauto. In deze blog geven we een aantal tips zodat je beter kunt beoordelen wat beter is.

SPOILER: je kunt beter een auto huren. Lees hieronder waarom.

Tip: als je op zoek bent naar een betaalbare huurauto in Nederland dan bevelen we je aan om een kijkje te nemen op de website van deze aanbieder gespecialiseerd in autoverhuur in Rotterdam.

Eenmalig gebruik

Je zult denken dat het goedkoper is om met de taxi te reizen wanneer je enkel een ritje van en een ritje naar het vliegveld zou willen. Toch zal het je verrassen hoe duur taxidiensten van en naar het vliegveld zijn. Zie onderstaande tabel met gegevens die verzameld zijn door autoeurope.

Landretour met de taxi van vliegveld naar centrumhuurauto voor 3 dagen
Verenigd Koninkrijk€109,65€89,73
Duitsland€46,88€66,23
Frankrijk€70,70€52,80
Spanje€34,55€41,06
Italië€74,42€61,84

Extra kosten

Natuurlijk komen er bij het huren van een auto wat extra kosten. De voornaamste kostenpost die hierbij een rol speelt waar je niet mee te maken hebt wanneer je een taxi neemt, is de brandstofprijzen. Hoewel de brandstofprijzen in bijna heel Europa lager liggen dan bij ons in Nederland, is het toch iets om rekening mee te houden. Er is een zeker moment dat de brandstofprijs in combinatie met de huurprijs van de auto hoger komt te liggen dan wanneer je een taxi neemt. Opvallend is dat je in Duitsland en Spanje toch goedkoper uit bent door een taxi te nemen. Het nadeel hiervan is wel dat je dan te maken hebt met het slechte openbaar vervoer in Spanje en het relatief dure openbaar vervoer voor Duitsland. Dus hier zul je nog even zelf een berekening op los moeten laten.

Gerelateerde berichten

Over ons

De taxi branche is een belangrijk onderdeel van het transportlandschap en biedt een aantal voordelen ten opzichte van andere vormen van transport. We vertellen je graag meer.

Contactgegevens

Via info @ tnataxi.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden