TNA Taxi

Stratenmaker: het werk wordt lichter

Geplaatst op

Als er nou een beroep is dat gaat over met je handen werken, dan is het wel het beroep van stratenmaker. Het is algemeen bekend dat dit een van de zwaarste beroepen is die je kan uitvoeren en mensen die dit langere tijd gedaan hebben kampen dan ook met diverse lichamelijke klachten. Het vele op de knieën zitten tijdens het leggen van de straten zorgt voor blessures aan rug, nek en knieën. Tegenwoordig is er echter een technologische ontwikkeling waardoor het beroep lichter geworden is. Wij nemen het met je door.

Machinaal stratenmaker met heftruck en klem

De meeste stratenmakers van vroeger zullen niet geloven dat er nu een technologische ontwikkeling is die ervoor zorgt dat machinaal straten nu mogelijk is. Het scheelt bijzonder veel lichamelijke inspanning wanneer je dus het zware tilwerk aan machines met overlaten. In feite gaat het bij dit systeem om een soort van klem die stenen op rij in een keer op kan pakken. Je pakt met een heftruck met behulp van de klem een laag stenen van een pallet met stenen en deze kun je heel gemakkelijk naar de plek brengen waar de stenen gelegd moeten worden. Het is overigens nog wel steeds nodig om de plek waar de stenen gelegd worden, te egaliseren en dat gebeurt handmatig. 

Zware tegels tillen met machine 

Natuurlijk heeft hij niet alleen de bekende straatstenen, maar ook de tegels en stoepranden die getild moeten worden. Dit kun je doen met een vacuümlifter. Dat scheelt je ook zoveel lichamelijke inspanning. Natuurlijk is het niet zo dat het handwerk helemaal weg is uit het stratenmaken, maar de genoemde machines gaan je het leven wel een stuk gemakkelijker maken.

Wil je meer weten over interessante zaken, dan is het goed om eens een keertje verder te lezen op onze site, want daar vind je allerlei leuke blogs die bijvoorbeeld ook over auto’s gaan. 

Gerelateerde berichten

Over ons

De taxi branche is een belangrijk onderdeel van het transportlandschap en biedt een aantal voordelen ten opzichte van andere vormen van transport. We vertellen je graag meer.

Contactgegevens

Via info @ tnataxi.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden