TNA Taxi

Top vier irritaties in het verkeer en hoe je ermee omgaat

Geplaatst op

Dagelijks gaan miljoenen Nederlanders weer de weg op om naar hun werk te gaan. Hoewel veel mensen het niet erg vinden om in de auto te zitten is het verkeer een grote bron van irritatie. Iedereen heeft wel iets waar ze totaal niet tegen kunnen, maar toch dagelijks ervaren op de weg. Hier kijken we naar vier van de grootste ergernissen en we sluiten af met een aantal tips hoe je er mee om kunt gaan.

4. Gevaarlijk van baan wisselen

Auto’s die van baan wisselen op de snelweg is een van de grootste bronnen van irritatie om twee redenen. Ten eerste wisselen mensen regelmatig zonder een richting aan te geven. Dit leidt tot onverwachte en gevaarlijke situaties. Ten tweede komt het nog te vaak voordat automobilisten van baan wisselen zonder eerst goed te kijken of het veilig is. Er zijn weinig zaken zo vervelend als iemand die onverwachts voor je auto schiet terwijl je 130 op de snelweg rijdt.

3. Bumperkleven

In ieder lijstje van grootste irritaties staat bumperkleven altijd hoog. Hoewel mensen dagelijks niet voor hun plezier op de weg zitten is het vervelend als je opgejaagd wordt om sneller te rijden. Bumperkleven is uiteraard nog vervelender als je met geen mogelijkheid uit kan wijken of sneller kan gaan rijden door ander verkeer op de weg.

2. Bellen achter het stuur

Hoewel het al jaren illegaal is om te bellen achter het stuur met een telefoon in de hand, is het nog steeds gangbaar op de wegen in Nederland. Vaak zie je al een auto niet helemaal gefocust rijden, bijvoorbeeld door de positie op de rijbaan of door andere gevaarlijke manoeuvres tijdens het rijden. Zodra je ze inhaalt en duidelijk wordt dat het de persoon aan het bellen is dit een garantie voor frustraties.

1. Whatsappen achter het stuur

Whatsappen achter het stuur is voor veel mensen nóg irritanter dan bellen achter het stuur, voornamelijk omdat een stuk gevaarlijker is voor het verkeer. Tijdens het bellen hebben mensen in ieder geval nog hun ogen op de weg. Bestuurders die Whatsappen of SMS’en halen hun ogen voor langere tijd van de weg om berichten te typen.

Hoe hier mee om te gaan?

Uiteraard worden er maatregelen genomen vanuit de overheid om dergelijk gedrag te ontmoedigen met diverse (hoge) boetes als je betrapt wordt. Maar zelf kun je ook maatregelen nemen. De voornaamste irritaties ontstaan namelijk als je zelf een bestuurder bent en actief op de weg moet leggen. Als je dit probleem wegneemt, bijvoorbeeld door het inschakelen van een privéchauffeur, heb je automatisch de irritaties minder. Je kunt zelf achterover leunen en de chauffeur brengt je naar je bestemming.

Gerelateerde berichten

Over ons

De taxi branche is een belangrijk onderdeel van het transportlandschap en biedt een aantal voordelen ten opzichte van andere vormen van transport. We vertellen je graag meer.

Contactgegevens

Via info @ tnataxi.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden