TNA Taxi

Verhuiswagen huren, waar moet ik aan denken?

Geplaatst op

Het is gemakkelijk om veel geld uit te geven aan professionele verhuizers die je inboedel van A naar B brengen. Natuurlijk is dat voor de meeste mensen een behoorlijke investering en eerlijk gezegd kun je ook veel zelf doen. DIY staat voor do it yourself, daar houden wij van. Doe het DIY in stijl, op een slimme manier. Check daarvoor onze tips.

Voorbereiding

Stel de planning voor de verhuizing op en deel het schema met iedereen. Zo weet iedereen wat wanneer gedaan moet worden. Verwittig jezelf van de dagen dat je de wagen huurt en wat alle kosten zijn.

Specificaties verhuiswagen

Het is belangrijk dat je weet wat de specificaties zijn van de vrachtauto als je een verhuiswagen gaat huren. Heb je een laadklep nodig of juist een laadlift? Moet de vrachtwagen groot zijn, of kan deze ook iets kleiner zijn? Het hangt natuurlijk helemaal af van de omvang van je inboedel.

Extra bestuurder

De opties die er bijkomen, maken de huurprijs vaak duurder. Als voorbeeld noemen we de twee bestuurder. Veel bedrijven berekenen extra kosten als je een tweede bestuurder wilt. Ook voor jongeren wordt er soms een hogere prijs berekend. Dat heeft dikwijls te maken met het feit dat deze jongeren nog niet veel ervaring hebben of omdat in het algemeen wordt aangenomen (onderzoek staaft dit ook) dat jongeren roekelozer rijden.

Denk aan het laadvermogen

Je complete tuinbestrating in een verhuiswagen vervoeren is geen standaard praktijk en niet elke verhuiswagen is geschikt voor een zware belasting. Houdt rekening met het laadvermogen van de verhuiswagen. Vraag om de specificaties van de wagen bij de verhuurder.

Veilig betalen

Om veilig te betalen kun je meerdere methodes gebruiken, denk aan iDEAL , een Visa Card of MasterCard.

Heb je eigenlijk wel een verhuiswagen nodig?

Als je echt maar heel weinig spullen meeneemt, kun je je afvragen of je eigenlijk wel een verhuiswagen nodig hebt. Er zijn ook andere opties: zoals aanhangwagens en kleinere busjes om vracht te vervoeren. Een verhuiswagen heeft wel het voordeel dat je in een of twee keer rijden klaar bent. Dat is echt ideaal als je verhuizing niet al te lang mag duren.

Goed afhandelen

Er zijn een aantal dingen waar je voor uit moet kijken. Let op met parkeren. Het zou zonde zijn wanneer er een fikse boete bovenop op het verhuurbedrag voor de verhuiswagen komt. Daarnaast is het belangrijk om bij het inleveren van de verhuiswagen, te voldoen aan de eisen die de verhuurder stelt, zoals het aftanken.

Gerelateerde berichten

Over ons

De taxi branche is een belangrijk onderdeel van het transportlandschap en biedt een aantal voordelen ten opzichte van andere vormen van transport. We vertellen je graag meer.

Contactgegevens

Via info @ tnataxi.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden