TNA Taxi

Waar moet je op letten als je een auto huurt in het buitenland?

Geplaatst op

Als je met je eigen auto op vakantie gaat, heb je op je bestemming geen problemen om jezelf te verplaatsen. Als je met de vliegtuig gaat en op je bestemming van plan bent veel te gaat reizen, is het misschien wel handig om een auto te gaan huren zodat je altijd wanneer jij wilt de mogelijkheid hebt om in de auto te stappen. Als je een auto in het buitenland huurt zijn er wel een aantal dingen waar je op moet letten.

Kies voor een betrouwbare aanbieder

Als je eenmaal op je bestemming bent aangekomen, ga je op zoek naar een autoverhuurbedrijf. Meestal in de stad waar je bent geland, heb je talloze kleine aanbieders. Deze aanbieders beheersen meestal geen andere talen dan hun eigen taal. Hierdoor kan je niet duidelijk je wensen overbrengen en de voorwaardes begrijpen. Het enige voordeel is dat ze meestal goedkoper zijn dan grote bedrijven. Bij grote bedrijven kan je meestal in je eigen taal boeken, hierdoor weet je ook waarmee je akkoord gaat en sta je aan het eind van je boeking niet met extra kosten.

Houd je creditcard bij de hand

Bij veel internationale autoverhuurbedrijven heb je een creditcard nodig. Uiteraard betaal je de boeking af met je creditcard, maar er zal ook een bedrag gereserveerd worden op je pasje voor de borg. Dit bedrag wordt teruggestort als je de auto binnen je kilometerlimiet hebt gebruikt en de auto zonder schade terugbrengt. Ga je een auto huren vanaf Eindhoven airport na je vakantie?  Zorg ervoor dat je dan nog genoeg bestedingsruimte hebt op je creditcard.

Verdiep jezelf in de verkeerregels

Om onnodige boetes te voorkomen is het handig om je te verdiepen in de verkeersregels van het land dat je gaat bezoeken. Niet alle landen hebben een goede verkeersinfrastructuur zoals Nederland. Zo kan je in andere landen verkeersborden tegenkomen waarvan je niet weet wat voor betekenis ze hebben. Hoe hard mag je rijden? Rijden ze link of rechts? Wist je dat ze buiten het Verenigd Koninkrijk ook in Australië, Ierland, India, Japan, Nieuw-Zeeland, Thailand en Zuid-Afrika links rijden?

Gerelateerde berichten

Over ons

De taxi branche is een belangrijk onderdeel van het transportlandschap en biedt een aantal voordelen ten opzichte van andere vormen van transport. We vertellen je graag meer.

Contactgegevens

Via info @ tnataxi.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden