TNA Taxi

Waar op letten bij het huren van een supercar?

Geplaatst op

Een ferrari huren voor bijvoorbeeld een bruiloft is natuurlijk de droom van iedere man. Wel is het belangrijk om goed voorbereid in de auto te stappen. In dit blog geven we je tips waar je op moet letten bij het huren van een supercar, zoals een Ferrari.

Zorg ervoor dat de verzekering goed geregeld is

Weet vanaf het begin wiens verzekering het voertuig dekt en wat de eigen risico’s en beperkingen zijn. Je zal waarschijnlijk gebruik maken van je verzekering, maar sommige bedrijven bieden hun eigen verzekering. Het kan zinvoller zijn om de verzekering van hen te kopen. Over het algemeen is de borg vrij hoog; deze betaal je bij het ondertekenen van het huurcontract.

Controleer de auto bij ontvangst

Wanneer je de auto ontvangt; controleer op deuken, krassen, beschadigingen onder de voorbumper, controleer de voorruit op barsten, velgen en banden op beschadigingen. Controleer het loopvlak van de banden en start de auto op om te zien of er fouten zijn opgetreden. Zorg ervoor dat alle schade wordt verantwoord op het schadeformulier dat je ondertekent. Alles wat je mist, moet je misschien aan het einde van de huurperiode betalen.

Het rijden van een supercar

Voorzichtigheid is geboden bij het rijden met exoten: de voorbumper is laag, dus op opritten of bij verkeersdrempels gaat het langzaam en een beetje zijwaarts. De meeste exoten hebben een knop die de neus een paar centimeter omhoog tilt. Wees voorzichtig met de velgen als je parallel parkeert. Controleer je blinde vlekken op de snelweg. Maak jezelf daarnaast vertrouwd met de bedieningselementen, zoals noodlichten, knipperlichten etc.

Onderzoek van tevoren hoe je moet parkeren; sommige supercars hebben geen P knop op de automaat. In plaats daarvan trek je beide panelen aan beide zijden van het stuurwiel tegelijkertijd (terwijl je het rempedaal vasthoudt). Hierdoor komt de auto in Neutraal te staan. Zet de parkeerrem en zet de motor uit.

Leer de rijmodi: straat / sport / circuit /….. deze zullen het toerental van de auto hoger maken en de uitlaat zal luider zijn.

Kijk hoe je de benzinetank opent, zodat je weet wat je doet als je de auto aftankt. In Lamborgini’s druk je gewoon op de gasklep, maar Ferrari’s hebben over het algemeen een knop op het bestuurdersportier die de gasklep open maakt.

Gerelateerde berichten

Leuke locaties om heen te gaan op vakantie

Veel mensen vinden het heerlijk om er af en toe tussenuit te kunnen gaan. Een vakantie naar het buitenland is dan zeker geen slecht idee. Echter kan...

Lees meer

Tips voor het creëren van een gezonde werkomgeving

We besteden het grotendeels van onze tijd aan werk. Door naar kantoor te gaan, onderweg te denken aan werk of juist in de avonden en in het weekend...

Lees meer

De beste onderhoud tips voor jouw meubels

Je hebt net een nieuwe inboedel gekocht voor je nieuwe woning. Hopelijk zul je er nog vele jaren van genieten. Om te genieten van een lange...

Lees meer

Over ons

De taxi branche is een belangrijk onderdeel van het transportlandschap en biedt een aantal voordelen ten opzichte van andere vormen van transport. We vertellen je graag meer.

Contactgegevens

Via info @ tnataxi.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden