TNA Taxi

Waar wordt naar gekeken tijdens een APK-keuring?

Geplaatst op

De jaarlijkse apk-keuring amstelveen is een terugkerend onderwerp. Veel mensen vragen zich namelijk af of hun auto wel of niet wordt goedgekeurd. In deze blog vertellen we een aantal van de elementen waarnaar wordt gekeken tijdens een APK-keuring. 

Gordels

Een cruciaal instrument op het gebied van veiligheid zijn de gordels. Ook deze worden tijdens de keuring gecontroleerd. Dit geldt zowel voor de gordels voor als achterin, deze worden helemaal uitgerold en gekeurd op beschadigingen. Daarna wordt gekeken of de gordel een goede blokkade geeft en of de sluiting goed werkt.

Carrosserie

De carrosserie van de auto wordt ook gecontroleerd, dit houdt in dat de auto wordt gekeurd op roest, scheuren en uitstekende delen. Vleugelmoer en velgen die te ver uitsteken zullen verwijderd moeten worden om door de keuring te komen. Als er een paar roestplekken op de auto worden gesignaleerd wordt deze niet meteen afgekeurd, wees hier maar niet bang om. Roest op bijvoorbeeld de deuren is nog niet zo erg, maar als de motorkap sluiting of de vloer van de auto rus is dit wel gevaarlijk. Auto s kunnen dan afgekeurd worden omdat er essentiële onderdelen aan het roesten zijn.

Remmen

Zoals je misschien wel weet zijn de remmen van enorm belang. De remmen worden gecontroleerd op de remdruk, zo moeten beide voorwielen dezelfde druk geven en bij de achterwielen ook. Het moet niet zo zijn dat links harde ruimte rechts of andersom. Ook wordt gekeken of de achterremmen niet harder hun best doen dan de voorremmen, op deze manier wordt slibgevaar voorkomen.

Verlichting

De verlichting van de auto moet ook aan alle wettelijke eisen voldoen. Het is namelijk zo dat alle gemonteerde verlichting moet werken, of je deze nou wel of niet gebruikt. Voor auto´s na 2001 is een derde remlicht verplicht. Ook moet het dimlicht goed afgesteld staan om verblinding van tegenliggers te voorkomen. Hierbij moeten alle lichten voldoen aan de juiste eisen op het gebied van de kleur.

Gerelateerde berichten

Over ons

De taxi branche is een belangrijk onderdeel van het transportlandschap en biedt een aantal voordelen ten opzichte van andere vormen van transport. We vertellen je graag meer.

Contactgegevens

Via info @ tnataxi.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden