TNA Taxi

Waarom een rittenregistratie zo belangrijk is

Geplaatst op

In een bedrijfsauto rijden zonder een kilometerbeperking dat is iets waar veel mensen alleen maar van kunnen dromen. In werkelijkheid mag je niet meer dan 500 kilometers privé rijden, anders krijg je veel bijtelling. Op deze momenten komt de rittenregistratie om de hoek kijken en kunnen de ondernemer meer bijhouden. Voor de Belastingdienst is het namelijk van groot belang dat dit wordt bijgehouden. Je moet bijhouden hoeveel kilometers er privé worden gereden met de auto van de zaak. Maar waarom is dit belangrijk? In dit artikel gaan we dit uitgebreid behandelen en kom je er meer over te weten.

Waarom is een rittenregistratie zo belangrijk?

Je kunt een rittenregistratie zien als een software voor het registreren van verschillende ritten. Je kunt het als bewijs indienen dat je de 500 privékilometers van een bedrijfsauto niet hebt overschreden. Deze informatie moet altijd beschikbaar zijn, omdat het altijd door de Belastingdienst of door je werkgever kan worden opgevraagd. Doe je dat niet? Dan kun je hoge boetes verwachten en dat is natuurlijk vervelend. Met een applicatie voor een rittenregistratie gaat alles een stuk makkelijker en heb je het in principe altijd bij de hand. Houdt dus iedere rit die je maakt bij en noteer het allemaal in de rittenregistratie van het voertuig. 

Het is van belang dat je een software vindt die aansluit bij je administratie. Op deze manier kun je alle ritten op de juiste manier bijhouden en ervoor zorgen dat er geen verwarring komt. Het is namelijk heel vervelend als het niet aansluit op je administratie en je het hierdoor niet bij de hand hebt.

Rittenregistratie papier

Je kunt natuurlijk een rittenregistratie ook bijhouden op papier, maar dit heeft natuurlijk zijn nadelen. Een papiertje raak je namelijk een stuk sneller kwijt en dat kan zorgen voor verwarring. Wanneer je een rittenregistratie kwijt bent, missen er in principe ritten en kun je hierdoor sneller in de problemen komen. Het is daarom van groot belang dat je het papier achterwege laat en overstapt naar een digitale rittenregistratie. Kijk op het internet naar verschillende aanbieders voor een rittenregistratie en zoek er een uit die aansluit op je wensen en behoefte.

Gerelateerde berichten

Over ons

De taxi branche is een belangrijk onderdeel van het transportlandschap en biedt een aantal voordelen ten opzichte van andere vormen van transport. We vertellen je graag meer.

Contactgegevens

Via info @ tnataxi.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden