TNA Taxi

Wat moet ik controleren bij de aankoop van een occasion?

Geplaatst op

Als je op zoek bent naar een occasion, dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Zo voorkom je verassingen en ben je altijd blij met je tweedehands auto.

Check de historie van de auto

Controleer altijd de historie van een auto. Op de website van RDW kun je bijvoorbeeld met een kentekenchecker nagaan of het voertuig als gestolen is geregistreerd. Verder kun je ervoor kiezen om alleen gebruikte auto’s te bekijken die een NAP-keurmerk hebben. De Nationale Autopas checkt of de tellerstanden een logisch verloop hebben. Bij een APK worden bijvoorbeeld tellerstanden gecontroleerd. Voorbeeld van een auto mét NAP bij tellerstanden:

  • 2016: 10.000
  • 2017: 19.000
  • 2018: 30.000
  • 2019: 38.000

Bij onderstaande tellerstanden is er gesjoemeld met de tellerstanden. De auto zal geen keurmerk ontvangen:

  • 2016: 10.000
  • 2017: 19.000
  • 2018: 30.000
  • 2019: 17.000

Een tweedehands autocontrole is zeker de kleine vergoeding waard. Als je ervoor kiest om dit niet te doen, weeg dan de mogelijke kosten af van eventuele auto problemen die je niet verwachtte.

Bekijk de carrosserie en motor

Als je een occasion op het oog hebt, vraag dan altijd een bezichtiging aan bij de verkoper. Doe dit altijd bij daglicht, omdat je dan het beste de gebreken, zoals deuken en krassen, kan controleren. Controleer de carrosserie onder de auto en onder de motorkap op roest en eventuele tekenen dat de auto een ongeluk heeft gehad.

Koop alleen bij gerenommeerde BOVAG-garages

Kies altijd voor een garage die is aangesloten bij de BOVAG. Bij BOVAG-garages werken uitsluitend vakkundige monteurs en ben je er zeker van dat je kwaliteit krijgt. Feer occasions Lelystad is een voorbeeld van een BOVAG-garage die aan alle kwaliteitseisen voldoet.

Gerelateerde berichten

Over ons

De taxi branche is een belangrijk onderdeel van het transportlandschap en biedt een aantal voordelen ten opzichte van andere vormen van transport. We vertellen je graag meer.

Contactgegevens

Via info @ tnataxi.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden