TNA Taxi

Welke factoren hebben invloed op je autoverzekering?

Geplaatst op

In Nederland is het verplicht om je auto te verzekeren; de hoogte van het bedrag dat je maandelijks moet overmaken aan je verzekeraar verschilt echter per persoon. In dit bedrag leggen we je uit welke factoren invloed hebben op je autoverzekering.

WA of Allrisk verzekering

Het bedrag dat je betaalt voor je verzekering hangt onder andere af hoe je auto verzekerd is. Met een WA-verzekering dek je alleen de schade die je aan andere auto’s maakt, terwijl je met een allrisk verzekering zowel de schade aan je eigen auto als schade aan andere auto’s gedekt hebt. De meeste mensen kiezen ervoor om een WA-verzekering af te sluiten wanneer de auto ouder is dan 10 jaar; de restwaarde van de auto weegt vaak niet op tegen de extra kosten die je maandelijks maakt voor een allrisk verzekering.

Als 3e optie heb je de beperkt casco verzekering; hiermee ben je ook gedekt tegen onder andere diefstal, brand, ruitbreuk, storm en inbraak. Vanzelfsprekend betaal je hier meer voor dan een WA-verzekering.

Auto, leeftijd en opgebouwde jaren

De verzekeraar kijkt bij het berekenen van de premie ook naar welk type auto je rijdt; auto’s die vaak gestolen worden of veel betrokken zijn bij ongelukken, kosten de verzekeraar meer geld en zal dus ook een hogere premie aan gekoppeld worden. Soms is zelfs een bepaalde mate van anti-inbraak maatregelingen verplicht om een auto verzekerd te krijgen.

Een andere factor waar de verzekeraar naar kijkt is je leeftijd en (in combinatie met) de motor van je auto. Een jong iemand die een snelle auto rijdt heeft relatief gezien meer kans op een ongeluk dan iemand met meer rijervaring die in auto met een lichtere motor rijdt. Het is daarom aan te raden om met een kleine en lichte auto te beginnen voor het opbouwen van je schadevrije jaren. Dit verkleint de kans op ongelukken aanzienlijk, en je bespaart maandelijks ook op je autoverzekering.

Gerelateerde berichten

Over ons

De taxi branche is een belangrijk onderdeel van het transportlandschap en biedt een aantal voordelen ten opzichte van andere vormen van transport. We vertellen je graag meer.

Contactgegevens

Via info @ tnataxi.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden