TNA Taxi

Zorg voor goed werkende landbouwvoertuigen

Geplaatst op

Het is erg belangrijk dat de landbouwvoertuigen waarmee je werkt in een topconditie zijn. Dit komt de productiviteit van je agrarische bedrijf en de veiligheid daar ook ten goede. We hebben in deze blog tips verzameld voor je waarmee het mogelijk is dat je personeel op een veilige manier de werkzaamheden met de landbouwvoertuigen uitvoert. Lees snel met ons mee in deze blog, dan kun je profiteren van de verschillende reminders of tips die we je in deze tekst uit de doeken doen. Op onze site vind je nog veel meer interessante teksten over gemotoriseerde voertuigen en de toepassingen ervan.

Zorg voor goede banden en velgen

Het is de bedoeling dat landbouwvoertuigen de ideale banden en velgen hebben waarmee ze op het platteland kunnen rondrijden door modder en los zand. Dit is natuurlijk een totaal ander gebied om overheen te rijden dan de gebaande paden van de autowegen en wegen in woonwijken die verhard zijn en daardoor andere eisen stellen aan banden en velgen. Bij https://www.vlukon.nl/ vind je een assortiment van velgen, banden en wielen op maat zodat het altijd past op de landbouwvoertuigen waarmee jij werkt (werkt, en dan zonder die aardappel in de keel). Het bandenprofiel van een tractorband is ook veel dieper dan die van een reguliere personenauto. Dat is natuurlijk ook wel logisch, want er is een totaal ander terrein aan de orde waar overheen gereden wordt.

Trekkerrijbewijs 

Het trekkerrijbewijs krijgt men bij een autorijbewijs. Wanneer men jonger is dan 18 jaar, is het niet mogelijk om een autorijbewijs te halen maar wel om een trekker rijbewijs te halen. Iedereen in Nederland moet een trekkerrijbewijs hebben om op een trekker te mogen rijden.

Ook mensen met een autorijbewijs wordt aangeraden om sowieso een goede instructie te krijgen over hoe op een trekker te rijden. Dit om ongelukken te voorkomen. De ervaring leert ons dat veel mensen die op een trekker rijden, er al van jongs af aan mee te maken hebben gehad omdat ze uit een agrarische familie komen. Mensen van buitenaf die in de agrarische sector gaan werken, raden we zeker aan een gedegen cursus te volgen met betrekking tot de verschillende landbouwwerktuigen.

Gerelateerde berichten

Over ons

De taxi branche is een belangrijk onderdeel van het transportlandschap en biedt een aantal voordelen ten opzichte van andere vormen van transport. We vertellen je graag meer.

Contactgegevens

Via info @ tnataxi.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden